Започва нова кампания за защита на пешеходците на пътя

  • 06 септември 2011 16:48

  • 878
  • 3
Започва нова кампания за защита на пешеходците на пътя
© Булфото

Започва нова кампания за защита на пешеходците на пътя, наречена "Вдигни ръка, спри джигита", съобщи пресцентърът на
МВР.

Съвместната инициатива е на МВР и на вестник "Стандарт", и ще бъде открита утре в 12.00 ч. пред Софийския университет. Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, магът Астор, певецът Миро, актьори, спортисти и други звезди ще спират нарушителите на пътя. Ще присъстват също началникът на столичната пътна полиция Богдан Милчев и главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

Целта на кампанията е да се научат децата и възрастните, които са най-уязвими на пътя, да показват на шофьорите, че слизат на пътното платно, за да преминат, обясняват организаторите. Първи пример ще дадат магът Астор и министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Те ще покажат на децата, които скоро тръгват на училище, как да пресичат безопасно.

Служители на пътната полиция в София ще раздават на водачите специално подготвени стикери. От 1 септември започнаха и полицейски проверки на шофьорите - доколко и как спазват правилата на движение в ситуации на пресичане на пешеходци, по обозначените места по столичните улици, припомнят от МВР.

Последвайте канала на

БТА
878 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.09.07 | 05:59

3
вчера във варна спрях на пешеходна пътека и едва не ме блъснаха отзад.. отнесох само клаксони и псувни.. абсолютни идиоти са всички шофьори във варна
бай доб

2011.09.06 | 17:17

2
а най лошото е че дават такъв пример и на другите около себе си ,най вече на децата и подрастващите
бай доб

2011.09.06 | 17:16

1
не само на шофьорите ами е крайно време да се търси и малко отговорност и на пешеходците щото пресичат кат овце

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини