Утре идва порой, температурите падат с 5 градуса

  • 02 септември 2011 18:33

  • 3374
  • 0
Утре идва порой, температурите падат с 5 градуса
©

Гръмотевици и краткотрайни валежи ще има през нощта главно в източната половина от страната, в западната ще е тихо и спокойно. Утре на много места на изток ще вали и прегърми, а на запад ще бъде слънчево. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

В събота ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток и с него в страната ще проникне малко по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с 3-5 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 27° и 32°, в Североизточна България малко по-ниски - около 25°. В района на София максимумът ще е около 27°. През нощта срещу неделя и в Източна България ще настъпи подобрение на времето - валежите ще спрат и облачността ще намалее.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. На много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури на въздуха там ще са между 24°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°.

Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, с тенденция към усилване. Над планините в Западна България ще преобладава слънчево време, след обяд с купести облаци. Над останалите планински масиви ще има по-често значителна облачност и на много места краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, а на 2000 метра - около 14°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, с по-ниски дневни температури в Североизточна България и по високите полета - 26-28°, а в югозападните райони ще достигат 31-34°. Във вторник също над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и топло, но след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Последвайте канала на

Novini.bg
3374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини