1500 пешеходци отнесоха глоба

  • 02 септември 2011 11:36

  • 1713
  • 1
1500 пешеходци отнесоха глоба
© Интернет

За пресичане на необозначени за това места, пътните полицаи в София са санкционирали над 1500 пешеходци от началото на юни досега. "Пътна полиция" продължава да следи и санкционира шофьорите, които не дават предимство на пешеходна пътека с отнемане на четири контролни точки и глоба от 50 лева.

Обществото ни е болно по отношение на инстинкта за самосъхранение и сме безотговорни към собствения си живот, смята главен инспектор Богдан Милчев, предаде Фокус.

"Да тръгнеш да правиш обратен завой на булевард „Рожен” и на Околовръстния път, това е все едно да скочиш от осмия етаж и да чакаш евентуално да ти се отвори парашутът. Това е начин на мислене. За да имаме коренна промяна в пътния травматизъм, трябва да имаме промяна на мисленето", каза той.

След анализ в „Пътна полиция” считат, че ако всеки пешеходец, преди да слезе на пешеходната пътека, си вдигне ръката, показвайки на шофьора, който управлява автомобила, че желае да пресече и иска да му бъде осигурено предимство, със сигурност ще премине безопасно. Според Милчев – превъзпитаването на шофьорите да спират ще бъде дълъг път, но и пешеходците не трябва да излизат внезапно да пресичат на пешеходната пътека.

"Строги сме и към нарушенията на наши колеги и глобите към тях са по-високи. Не може полицаят да нарушава закона за движение по пътищата и на другия ден той да излезе и да го контролира. Всички ние трябва да бъдем много по-непримирими като участници в движението. Когато някой види, че безцеремонно се нарушават правилата на пътя, да дойде при нас и да свидетелства, да стане свидетел", каза още Богдан Милчев.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.09.02 | 17:46

1
Аха, ние да вдигаме ръце като първокласници, когато искаме да пресичаме, а шофьорите защо не вдигат крак през страничния прозорец, когато им скимне да преминават по някоя улица? Ще кажете "ми ходете по тротоарите, за вас са", а как, като 90% от тях са заети с паркирани коли? Нищо, ние чакаме да ни сложат и кракомери и да плащаме за извървените си дневно километри, тогава наистина ще трябва да се учим да летим!!!

Добави коментар

Водещи новини