Бивш полицейски шеф поема НСО

  • 11 април 2014 06:57

  • 1404
  • 0
Бивш полицейски шеф поема НСО
©
Бившият шеф на Националната полиция Ангел Антонов е предложен от "Дондуков" 2 за началник на НСО, научи "Стандарт".
 
По закон шефът на държавните гардове се предлага от Министерския съвет и се одобрява от президента. Кабинетът обаче чакаше предложението на Росен Плевнелиев, тъй като службата е на негово подчинение. В края на ноември Антонов бе освободен от поста шеф на Националната полиция със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Антонов бе назначен за директор на Главна дирекция "Национална полиция" от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов през юни м.г. Преди това той оглавяваше Криминална полиция. Самият Антонов не бе открит за коментар вчера.
 
Постът шеф на НСО все още не е вакантен, тъй като президентът не е издал указа за освобождаването на ген. Тодор Коджейков. Той подаде рапорт за напускане в края на февруари. Мотивите за оставката му бяха "лични причини".

Все още не е ясно дали Министерският съвет ще одобри кандидатурата на Антонов за шеф на службата. "Миналата седмица имаше разговори в тази посока, но все още окончателно решение не е взето", коментираха високопоставени източници от службите, информира „Стандарт“. "Разбира се, че ще има консултации и съгласуване на кандидатурите за шеф на НСО, но тъй като Росен Плевнелиев изцяло носи отговорност за дейността на тази служба, ще се съобразим с неговото мнение", каза преди време МВР шефът Цветлин Йовчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини