Мъртва риба плува в река Каменица

  • 09 април 2014 10:39

  • 2351
  • 1
Мъртва риба плува в река Каменица
© архив

Инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури открили по сигнал на рибари мъртва риба в река Каменица в Угърчин, в участъка от стопанският двор до местността "Сярна пещера". Рибата била черна балканска мряна, скобар, кефал и уклей.

Според местни жители рибата е отровена в резултат на измиване на селскостопанска техника в реката след използването й за пролетно пръскане на посеви с препарати за растителна защита, съобщават още от ИАРА в Ловеч.

При проверката било установено още, че под стопанския двор директно в река Каменица е заустен канал с отпадни води. Директорът на ИАРА - Ловеч, Захари Велев, ще уведоми експерти от РИОСВ - Плевен, и ще се срещне със стопани, обработващи земеделски земи на територията на Угърчин.

Инспектори, заедно със служители на Районно управление "Полиция" в Ловеч, са заловили и рибар от София да лови с хрилна мрежа до ловешкото село Йоглав. Съставени му били два акта за административно нарушение по Закона за рибарството, както и акт за това, че не носел в себе си документ за самоличност, допълва БТА.

Последвайте канала на

2351 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.04.09 | 21:33

1
Нехайството вреди. Лекува се с дърво.

Добави коментар

Водещи новини