Баретите на психоаналитик заради "Лясковец"

  • 09 април 2014 06:48

  • 3170
  • 5
Баретите на психоаналитик заради "Лясковец"
©

Командосите от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) ще разговарят с психолози заради операцията в Лясковец, при която загина колегата им Емил Шарков, научи "Стандарт".

Баретите, участвали в спецакцията, вече са разговаряли със специалисти от Института по психология към МВР, но курсовете им ще продължат. "Не става дума за лечение, а още по-голямо каляване на способностите. Тези момчета се обучават за работа в екстремни условия, но загубата на колега винаги е тежка за тях, както и за всеки човек с рискова професия", обясниха профайлърите от МВР, пише „Стандарт“.

Паралелно с разговорите с психолози, баретите ще участват и в нови учения със западните им колеги. "Командосите от Германия, Италия и Испания имат отлична подготовка. Ние се учим от тях, но и те от нас", коментираха още експерти.

Скоро в МВР се очаква да започнат и разговори за допълване на екипировката на баретите. След акцията в Лясковец се появиха слухове, че каските и жилетките на командосите са с изтекъл срок на годност. От МВР обаче отрекоха информацията.

"Винаги има какво да се желае, но става дума за голям финансов ресурс. Освен това, каквото и снаряжение да се купува за СОБТ, то минава през специални поръчки. Една такава процедура може да отнеме най-малко 3 месеца", обясниха от МВР. И уточниха, че по-голямата част от екипировката на командосите е с възможно най-високия клас на защита. Оборудването на отряда е било подменено в последните 5 г., като бронежилетките и каските, които са клас 4А, са купени преди половин година от Франция. "Фактът, че щитът, който е държал загиналият полицай, не е поддал на близък изстрел с ловна "калашникова" пушка, обяснява качествата му", допълниха експерти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3170 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.04.30 | 15:07

5
Глезотии. Психоаналитик - за балерините. За лошо изпълнена задача - 20 обиколки допълнително. И тренировки за превземане на УР /укрепен район - село, къща/ - до откат. Първо - с халосни патрони, после - с бойни. Да питат някой, бил войник в Черните полкове на БНА преди 40 години.

2014.04.10 | 09:21

4
"Командосите от Германия, Италия и Испания .....се учат от нас", коментираха експерти. При такива експерти няма какво да се чудим на резултатите.
Драгунов

2014.04.10 | 09:21

3
Според мен бай Петко може да им стане инструктор .
FM

2014.04.09 | 19:53

2
Приемането на кадри в МВР трябва да се промени. Явно с психотест и пари не става.
Бял Полуовес

2014.04.09 | 19:53

1
Баретите на психоаналитик,началниците им на психиатър.

Добави коментар

Водещи новини