Работници от ТЕЦ-Варна излязоха на протест

  • 02 април 2014 16:42

  • 1297
  • 0
Работници от ТЕЦ-Варна излязоха на протест
© Архив

Работници от ТЕЦ - Варна днес излязоха на протестен митинг, организиран от КНСБ и КТ "Подкрепа", и поискаха сигурност и запазване на работните им места.

Хората са притеснени, че в края на годината централата може да бъде затворена, а това би означавало 316 души да останат без препитание. Държавата трябва да реши проблемите в енергетиката, която е в колапс, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров, който се включи в митинга, предаде БТА. По думите му плащанията в системата трябва да станат регулярни и да се прекрати практиката различни фирми да вземат необезпечени кредити. Предприятието в момента не работи, тъй като в страната има излишък от еленергия, каза пред журналисти директорът му Минчо Минчев. По думите му хората си получават заплатите. Продължават разговорите и в работната група, която трябва да реши бъдещето на централата.

Обществената поръчка за изпълнение на инсталацията, която трябва да изчиства серните и азотните окиси, вече е направена, посочи Минчев. Инвестицията ще бъде 68 милиона евро. Средствата ще бъдат осигурени от собствениците на централата. Те обаче искат държавна гаранция за инвестицията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини