КАТ София осигурява "зелена вълна" за Люлин и Младост

  • 01 септември 2011 08:11

  • 1444
  • 2
КАТ София осигурява "зелена вълна" за Люлин и Младост
© Булфото

От днес „Пътна полиция” в София ще осигурява „зелена вълна” за придвижване на превозните средства едновременно от кварталите „Младост” и „Люлин”.

Главен инспектор Богдан Милчев, началник на отдел „Пътна полиция” – СДВР, каза, че съставът е обучаван през цялото лято, за да може движението да бъде подпомагано по този начин сутрин, когато хората отиват на работа и вечер, когато се прибират.

Това не е правено досега. Нашата идея е да става всеки ден, но в дните, в които има големи мероприятия – посещения на делегации, футболни срещи и други, когато е необходим нашият състав, може да пропуснем някой ден.

Когато вали дъжд и падне сняг е изключително опасно да се регулира за самите полицаи. Тогава също няма да има регулировчици, защото за нас животът и здравето на полицаите са изключително важни, каза Богдан Милчев.

По думите му - инициативата е добра, харесва се от хората и затова в „Пътна полиция” в София е създадена организация тя да се провежда.

Последвайте канала на

1444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Милен

2011.10.27 | 14:44

2
Вече месец и нещо се "радваме" на въпросната "придобивка" - по-голяма простотия не можаха да измислят. Тодор Александров след 17:00 и пресечките му са тотално задръстени откакто има "катаджийска зелена вълна" - просто нямам думи...
някой

2011.09.01 | 22:55

1
Да ни е честита новата КАФЯВА вълна в София! Кафява защото от столичния КАТ направо са се усрали с тия тъпи идеи... Точно когато са най-необходими, катаджийти няма да ги има за да не ги намокри дъжда и да не им измръзнат пръстчетата... Имам чувството, че тея дето ги взимат решенията мислят с подметките си и никога не са виждали МПС и кръстовище със светофар...

Добави коментар

Водещи новини