ДАНС се мотае за проверка на некачествен ремонт на гара

  • 01 септември 2011 06:46

  • 896
  • 0
ДАНС се мотае за проверка на некачествен ремонт на гара
© Булфото

Година и половина не стигна на ДАНС да провери некачествения ремонт на централна ж.п. гара Русе, съобщава "Труд".

"Нямам правомощия да искам обратна информация, но поне спряхме втори търг за 3,5 млн.лв., които щяха да отидат в същата фирма", съобщи областният управител на крайдунавския град Пламен Стоилов.

Още миналия март той алармира агенцията, че в строителството са потънали 1,3 млн. лв. Договорът е възложен преди 6 г. от НК "Железопътна инфраструктура" на софийската фирма "Никстрой 2001". Реконструкцията включва укрепване на потъващата сграда на гарата, подмяна на водопровода и удължаване на централния подлез към кв. "Дружба". За хора с увреждания и майки с деца са направени два панорамни асансьора.

Ремонтът трябваше да приключи за 270 дни, но се забави заради спряно финансиране. При лошото строителство върху льосова основа подлезът протича от скатни води.

Асансьорите са спрени, за да се избегне нещастен случай заради овлажняване на елинсталацията. От териториалното поделение на БДЖ е изпратена експертиза до Министерството на транспорта за състоянието на обекта. НКЖИ води съдебни дела срещу "Никстрой", която отказва да оправи некачествения ремонт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
896 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини