Военният клуб в Брезник става музей

  • 01 април 2014 14:20

  • 961
  • 1
Военният клуб в Брезник става музей
©

В музей ще бъде превърнат бившият Военен клуб в Брезник, съобщи директорът на общинския исторически музей Симеон Мильов.

По думите му новият музей ще бъде подреден по-различно, отколкото познатите експозиции. Бъдещата сбирка ще илюстрира как са живеели хората в различните времена. Тематично ще бъдат разделени артефакти, събирани от праисторията до наши дни за хляба, водата, обичаите, индустриализацията, военните поделения, съпротивителните движения в региона и т.н.

Човекът ще бъде в центъра на експозицията, хората ще могат да се докоснат до различните експонати - например ще могат да смелят жито и да видят различни начини на производство на хлебните продукти, обясни Мильов, цитиран от БТА.

Експозицията ще бъде и интерактивна - ще се "виждат" брезнишките села с историите им, с родовете. Артефактите ще бъдат подредени на площ около 500 кв. м в сутерена на сградата. Залата, в която са се организирали баловете на Пети конен полк, ще бъде преустроена в многофункционална. Тук ще се състоят концерти, изложби, тържества и други прояви. На последния етаж ще бъдат обособени канцеларии, стаи за занимания с деца, фондохранилище, библиотека, клуб за офицерите от запаса и други.

Последвайте канала на

961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.03 | 10:25

1
То не само клуба ами цялата ни армия замина за музея !Не е лошо !Нека децата на децата ни да видят един ден че и ние сме имали армия !

Добави коментар

Водещи новини