Откриват българско консулство в Южна Корея

  • 31 август 2011 20:23

  • 1989
  • 0
Откриват българско консулство в Южна Корея
© Интернет

Правителството реши в Република Корея да бъде открито българско почетно консулство.

Седалището му ще бъде в гр. Бусан, а консулският окръг ще обхваща територията на града и провинция Южен Кьонгсанг.

Консулството ще бъде ръководено от корейския гражданин Чой Канг Йонг, съобщават от правителствената информационна служба.

Чой Канг Йонг е уважаван бизнесмен и президент на фирма "Самми груп”, която притежава производствени мощности в САЩ, Китай, Индия, Тайланд и др. Компанията е доставчик на водещи производители на електроника, включително "Самсунг”.

Чой е президент и на компанията "Витал фууд”, която има сключено споразумение с "Ел Би Булгарикум” за производство на кисело мляко с оригинални български закваски за корейския пазар.

Той е заместник-председател на неправителствения Съвет за икономическо сътрудничество между България и Република Корея и ръководител на регионалния му офис в Бусан.

Има подчертан интерес и възможност да съдейства за развитие на търговските и делови контакти между България и Република Корея.

Откриването на почетно консулство и назначаването на Чой за почетен консул на България в Република Корея ще съдейства за по-нататъшно разширяване и задълбочаване на връзките и обмена в търговско-икономическата и културна област между двете държави.

Последвайте канала на

1989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини