Сесилия Саркози се срещна с медиците от Либия (снимки+видео)

  • 27 март 2014 17:04

  • 2828
  • 0
Сесилия Саркози се срещна с медиците от Либия (снимки+видео)
© Булфото

Бившата първата дама на Република Франция Сесилия Атиас (Саркози) пристигна в София, за да се срещне с медицинските сестри от процеса в Либия със съдействието на журналистката Мария Димитрова-Пишо от Радио България - БНР, съобщи Булфото.

На пресконференция в Медиа центъра на Националното радио в присъствието на Валя Червеняшка, Кристияна Вълчева и Валентина Сиропуло - Сесилия Атиас разказа за срещите си с полковник Кадафи преди 7 години и отговори на въпроси от журналистите.

Не съм си задала въпроса ще успея или не, отидох в Либия, за да прибера българските медицински сестри. Това заяви Сесилия Атиас, която по-рано през деня получи наградата "Почетен гражданин на София". Възползвахме се от възможността да поговорим за някои въпроси, които останаха без отговор с годините, посочи Атиас.

Тя разказа, че преговорите в Либия са били много трудни, защото това е страна, разделена на различни лагери. По думите й в началото лидерът Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия е бил склонен да се стигне до освобождаване, но други зад него са били против.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини