Започва ново цинково производство в ОЦК - Кърджали

  • 27 март 2014 09:19

  • 985
  • 0
Започва ново цинково производство в ОЦК - Кърджали
©

В бившия цинков завод в Кърджали - ОЦК е започнала съвместна инспекция, като първи етап от проекта на новите собственици в лицето на "Хармони 2012" ЕООД за изграждане на ново цинково производство, съобщават от общинската администрация в Кърджали.

На терен управителят на "Хармони - 2012" Иван Елкин е запознал областния управител Бисер Николов, кмета инж.Хасан Азис и директора на РИОСВ - Хасково, Димитър Илиев с бъдещите планове на фирмата, уточняват от администрацията.

Целта на съвместната инспекция е установяване състоянието на съществуващите производствени сгради, инсталации и съоръжения, отбелязва БТА.

Работните екипи са съставени от служители на новия собственик - фирма "Хармони 2012" ЕООД, на главния изпълнител на проекта - канадската компания SNC-Lavalin и на един от основните доставчици на технологичното оборудване - испанската Asturiana.

Проектът предвижда изграждане на изцяло нови пържилен цех, цех за производство на сярна киселина и електролитен цех.

От "Хармони 2012" са уверили местното ръководство, че проектът им ще бъде реализиран по световни стандарти и ще отговаря на всички екологични норми и изисквания, уточняват от общинската администрация.

Последвайте канала на

985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини