Глобиха радио К2 заради разпространение на лични данни

  • 30 август 2011 20:19

  • 2550
  • 3
Глобиха радио К2 заради разпространение на лични данни
© Интернет

Комисията за защита на личните данни е глобила с 10 500 лв. радио К2, защото е публикувало на сайта си обвинителен акт по досъдебно производство.

От него се виждат ЕГН-то, адресът, местоработата и образованието на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков, пише "24 часа". Още 2500 лв. ще трябва да плати и "И.И. ТВ" ЕООД, която ползва хоста на въпросната интернет страница.

И двете фирми се управляват от журналистката Илиана Беновска по време на проверката и изслушванията в комисията, става ясно от решението й по случая. Тя е свидетел по делото срещу Божков по обвинение за престъпление по служба.

При проверката на комисията не се потвърждава категорично как радиото е получило обвинителния акт, но членовете й смятат, че има нарушение. Причината е, че не са заличени съдържащите се в него ЕГН и местоживеене на Божков, които се смятат за лични данни и са защитени по закон.

Според комисията съобщаването на името и длъжността му е достатъчно да бъде идентифициран от широката публика, с което би се оправдала журналистическата цел в случая. Тъй като това не е направено, радиото е глобено.

Това решение е поредният опит да бъде създадено добро име на все още председателя на КРС Божков и несръчен опит радио К2 да бъде въвлечено в някакъв скандал, коментира Беновска.

Последвайте канала на

2550 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
shrek

2011.08.31 | 08:38

3
Benovska da ne se pravi na devica zashtoto horata triabva da razberat i tia kakva lisica e,neka sega ako ima istinski jurnalisti da ia popitat kak shteshe da ubie hora pri katastrofa izvarshena ot neia v centara na Sofia predi desetina dni i da kaje kak izlaga policaite pred svideteli 4e e minala na zeleno bez da i migne okoto.Neka da razbere tia 4e policaite moje da se opita da izlaje no gore Gospod vijda vsi4ko i vseki si plashta smetkata na kraia.Da gospoja Benovska vseki...
Алекс2

2011.08.31 | 08:38

2
Нещо в тая Беновска напоследък смърди,иначе това радио в началото ми беше интересно .Повтаря като папагал все едни и същи неща...отвратителна е
1

2011.08.31 | 08:38

1
W WW .ORIGINALNi.bE --- Закупи Футболният Екип 11/12 г.

Добави коментар

Водещи новини