Какво се случва с малолетните и непълнолетни бежанци

  • 21 март 2014 20:20

  • 1731
  • 4
Какво се случва с малолетните и непълнолетни бежанци
© Булфото

Какво се случва с малолетните и непълнолетни бежанци? Децата, които са влезли у нас без придружител пропадат в дупка в българското законодателство. Те няма как да получат попечител или адвокат. Няма как да се борят за правата си, съобщи Нова телевизия.

Държавата ги нарича непридружени. Причината е, че нямат родители или близки в страните, през които минават. Досега за България те бяха непознато явление.

В момента, в който Борхан е преминал границата ни, за него не отговаря никой. В закона лиспва текст, който да каже кой може да бъде настойник. Затова една от въведените практики, е децата да бъдат прикрепяни към семейство от общността. Така от два месеца той е четвъртото дете на Сакине и Кутп Алдин. Шест души делят една стая в бившите казарми в града.

Сега обаче ги чака ново изпитание. Ако Сакине и Кутп Алдин получат статут преди него, те ще трябва да напуснат лагера. Което означава нова раздяла за Борхан.

Сакине обаче е болна и може би ще трябва да замине за Германия. Разбираме, че вероятно е болна от рак. Поне това са показали изследванията в Сирия.

До момента у нас не са й направени изследвания за онкологични проблеми. Борбата за живота на женатъа може да накара Кутп да остави далеч зад гърба си в България малкия Борхан. Ако все пак се стигне до раздяла има вероятност Борхан да бъде преместен.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1731 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.03.25 | 02:18

4
Не бъдете коравосърдечни,тези хора бягат от война.Може би и сред тях се намират черни овце,но надали всички са такива.

2014.03.22 | 08:51

1
Какви черни овце??? Говори се за правен казус!

2014.03.25 | 02:18

3
Тея сириици да се махат от българия напълниха харманли със 10000 отрепки черни/жълти сяква измет крадът закачат момичетата и полицията ги защитава да ги махат от българия

2014.03.25 | 02:18

2
Що бе, харманлийки не си ли падат по черни жребци?

Добави коментар

Водещи новини