Гълъбов: Има опасност от хаос в изборния ден

  • 21 март 2014 09:55

  • 1391
  • 1
Гълъбов: Има опасност от хаос в изборния ден
©

Доц. Антоний Гълъбов коментира в "Преди всички" по БНР, че съмненията му за това, че искат да назначат нова ЦИК, преди европейските избори, са се потвърдили.

„Новият Изборен кодекс ни беше нужен,за да има нова ЦИК“, каза той.

„Ако днес се проведе заседание на ЦИК, това означава, че макар и не явно, членовете на тази комисия приемат партийните залози в процеса на своето избиране. Това няма да бъде добър сигнал.

Ние сме в сроковете на извънредни избори. Новоизбраното ръководство трябваше да заяви, че докато не се конституира напълно органът, няма да започне работа. Отговорностите на ЦИК са изключително големи и има голям риск да се създаде хаос в изборния ден.

Към ЦИК са насочени надеждите на българските граждани за честни избори и ако тя не отхвърли съмненията за партийно назначаване на ръководството й, ще породи недоверие в целия изборен процес“, каза още Антоний Гълъбов. Според него в противен случай Избирателната комисия става част от политическите игри.

„Има голяма вероятност изборните резултати да бъдат оспорвани“, смята той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
амет

2014.03.22 | 12:38

1
Първата оплаквачка се обади,да заповядат следващите.Нищо градивно в поведението на тези лъже демократи през всичките тези пет години.И реформаторското общежитие не ги спасява от предстоящата забрава.

Добави коментар

Водещи новини