Вдигат заплатите на селските кметове във Великопреславско

  • 18 март 2014 16:36

  • 840
  • 0
Вдигат заплатите на селските кметове във Великопреславско
©

Съветниците от общинския съвет във Велики Преслав гласуваха най-оспорваната точка – за възнагражденията на селските кметове.

Администрацията предложи повишение с 50 и 60 лева за села с повече от 500 жители и съответно по-малко. На това искане общинските съветници масово настояха да изслушат критериите за направеното предложение и се обединиха около идеята да отложат точката за допълнителни разяснения.

Впоследствие, след близо час дебати, те все пак приеха предложението на администрацията, с което заплатите на кметовете стават 560 лева за малките населени места и 690 – за големите с около 900 жители в тях. Заплатата на общинския кмет не се променя и тя не беше обект на обсъждане, допълва Радио Шумен.

Съветниците приеха още предложението на администрацията за сключване на договор с нова фирма, която да въведе разделно сметосъбиране. Единодушно бяха приети екологичният отчет и отчетът на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни.

Сесията продължи с обсъждане на инвестиционно предложение за стопанисване на малък общински язовир край Велики Преслав и с гласуване на 35 000 лева като временен заем за работата по проекта за повишаване на административния капацитет на работещите в администрацията.

Последвайте канала на

840 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини