Протест в защита на уволнена служителка на СУ

  • 12 март 2014 09:02

  • 1094
  • 3
Протест в защита на уволнена служителка на СУ
© Булфото

Уволнената служителка на Софийския университет Милена Маринчева ще си търси правата по съдебен ред. В нейна подкрепа е организиран протест пред Софийския университет "Свети Климент Охридски" в 16:00 часа, съобщава БТВ. До сряда сутрин присъствието си бяха потвърдили около 60 души във Фейсбук.

Милена подчертава, че не е получила предизвестие. Тя призова ръководството на СУ да отговори защо я е отстранило. Младата жена беше активен участник в антиправителствените протести. От университета твърдят, че трудовото правоотношение е прекратено по ред, предвиден в кодекса на труда, и уволнението е законосъобразно.

„Получих доста съобщения от хора, които също са били притеснявани”, сподели Милена. Студентите Росица Иванова и Манол Глишев, които участваха в окупацията на СУ, също разказаха за подобни случаи. По думите им случаят не е единичен, но хората си мълчат, защото ги е страх.

Според Глишев преподаватели като проф. Драгомир Драганов, който беше хванат пиян от студентите, както и проф. Искра Баева от историческия факултет, репресирали възпитаниците на ВУЗ-а, които участвали активно в антиправителствените акции, а на останалите налагали своето пропагандно гледище.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Р.Райнов

2014.03.12 | 15:11

3
Точно пък И.Баева и Др. Драганов "репресирали възпитаниците на ВУЗ-а"!?Как го измислихте това "бе" Глишев?

2014.03.12 | 15:11

2
Съд и гонене до дупка на жалките измислени червени ректорчета на университетите.Всички до един са от редиците на ДС.Да го лапат хремав.
Qna

2014.03.12 | 15:10

1
Tezi nali stqha da gi izprastat v 4ujbina da u4at,qvno ne sa si zaslujili i produljaat da se motaqt kato ziombita naokolo...

Добави коментар

Водещи новини