Все още се изясняват причините за взрива, отнел живота на дете

  • 10 март 2014 08:17

  • 1259
  • 0
Все още се изясняват причините за взрива, отнел живота на дете
©

Взрив отне живота на 11-годишно момче в Севлиево вчера. 15-годишната му сестра е с опасност за живота в "Пирогов” и се бори за живота си. Оказва се, че родителите на двете деца са на гурбет – в Германия и в Гърция, и последните дни не са били с децата си.

"Все още се водят процесуални действия, които не са завършили и към момента нямам повече информация. Действително става въпрос за взрив от изтичане на газ, като източникът тепърва ще бъде изяснен. Към момента прокуратурата е разпоредила и извършва технически прегледи от специализирани органи. Когато са готови, ние ще знаем и причината за трагедията”, обясни за "Здравей, България” кметът на Севлиево Иван Иванов.

Той поясни, че общината ще помогне на семейството като им предостави общинско жилище. Има информация, че майката от вчера е в България, а за бащата все още не е ясно.

"Семейството не е подпомагано по никакви други основания, освен с месечните помощи за деца. Информацията за децата е, че са много възпитани, винаги са били чисти и облечени. Момичето било едно от най-добрите ученички”, разказа Здравка Лалева, директор на дирекция "Социално подпомагане” в Севлиево.

Съседите потвърждават, че децата са добре гледани. Според тях от 10 дни бащата е отсъствал, а за майката казват, че тя работела периодично в Гърция и се връщала. Нямало е съмнение, че децата не са гледани, както трябва.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини