НАП погва цветарите

  • 06 март 2014 14:00

  • 2228
  • 2
НАП погва цветарите
©

Празникът на майката е истински рай за цветарите, но много често търговците се правят на ударени и не издават касови бележки на клиентите си. От този четвъртък започваме проверки на търговците в цялата страна дали не укриват обороти, съобщи говорителят на НАП Росен Бъчваров, цитиран от "Новинар". В четвъртък и петък инспекторите ще влязат в парниците на големите производители и борсите за цветя, а на самия 8 март ще се проверяват търговците на дребно в цветарските магазини, по улиците и пазарите.

Данъчните имат информация за укрити милиони от неотчетени обороти. Според техните изчисления на година държавният бюджет е на червено със 7 млн. лв. от непостъпили преки данъци и ДДС от продажбите на цветя. Контролът, осъществяван от НАП, е част от усилията на данъчните в цялата страна, насочени към извеждане в максимална степен на светло на оборотите в сектора на производството и търговията с цветя, а целта е търговците да заплащат дължимите си данъци в реален размер.

Междувременно от МВР предупредиха гражданите да са по-бдителни, докато пазаруват в търговските обекти за 8 март. Криминалистите съветват да не слагаме парите, мобилните телефони и документите си във външните джобове на връхните си дрехи, за да не станем жертва на джебчии. Ценните вещи трябва да са във вътрешен, плътно затворен джоб или чанта, която да е постоянно в ръка, или да се държи преметната отпред, съветват от МВР.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2228 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stefanov

2014.06.01 | 17:03

2
браво, браво на данъчните! кога спряха ДДС измами за милиони, кога спряха незаконния алкохол на винпромите, и кога оправиха нелегалния внос на опасни храни истоки и кога спряха ишмаретите на ЛУКОЙЛ и най накрая хванаха големите търговци на цветя на дребно набийте ги на кол че са опънали сергия за 1 ден
Stefanov

2014.06.01 | 17:03

1
как изтърваха богаташите дето продават мартеници - ужас. Догодина и тях да хванете

Добави коментар

Водещи новини