Строят църква в квартал „Младост"

  • 04 март 2014 18:19

  • 2213
  • 0
Строят църква в квартал „Младост"
© Булфото

Започва строежът на църква в столичния квартал „Младост". Средствата за нея са събрани предимно от доброволни дарения на жителите от квартал, съобщи БТВ.

Това е първият храм, който ще бъде построен в район „Младост”. Той ще носи името „Рождество Христово" . В строежа на църквата ще бъдат инвестирани около 800 000 лева.

„Близо 120 000 души живеят в този район и до този момент нямаха място наблизо, където да се помолят. В основата на всяка религия е разбирането за добро и за човещина и затова аз пожелах тук да бъдат вградени доброто и човещината”, посочва кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Очаква се храмът да бъде готов до края на 2015 г.. Голяма финансова помощ е получена и от общината.

През последните години общината е инвестирала около половин милион лева в изграждането на нови църкви. Най-новият действащ православен храм е Възнесение Господине в кв. Ситняково. Църквата е открита преди 4 години, а в нея се намира и парче от Христовия кръст.

В софийската община има 94 действащи храма, а в момента тече строителство на църкви в кварталите Подуяне, Слатина, Гопце Делчев. Скоро и жителите на кв. Владая ще могат да се молят в новопостроения храм „Успение Богородично".

Засега единствено в квартал Изгрев в столицата няма построен храм.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини