Националният флаг беше издигнат пред паметника на Незнайния войн

  • 03 март 2014 11:21

  • 2903
  • 2
Националният флаг беше издигнат пред паметника на Незнайния войн
©

Националният флаг беше тържествено издигнат пред паметника на Незнайния войн, по случай 136 години от Освобождението на България от турско робство.

На церемонията участие взеха президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, заместник-министърът на отбраната Иван Иванов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и заместник-началникът на отбраната контраадмирал Георги Георгиев. Националният трибагреник беше донесен от гвардейци и беше изпълнен българският химн в чест на националния празник.

Венец в памет на загиналите беше положен пред паметника на Незнайния войн от името на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. С минута мълчание беше почетена паметта на загиналите. С издигането на националния флаг, бе поставено официално началото на тържествените прояви по случай 3 март и Освобождението на България от турско робство. Прозвучаха 20 артилерийски салюта. На церемонията присъстваха и много граждани, както и общественици, дипломати, политици и духовници. По повод Националния празник, в 12.00 ч. ще се извърши тържествена смяна на караула пред Президентството, a от 12.30 ч. в зала „България“ ще започне съвместен празничен концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Софийската филхармония.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2903 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.03 | 20:27

2
А НА ПАМЕТНИКА НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ НИКОЙ ЛИ НЯМА?
В памет на тези, които ...

2014.03.03 | 20:27

1
Коя част от България празнува. Има хора,които никога не са били свободни. Някой празници в Родината ни служат на някого,но на кого. Какво става с майката и брата на Левски. Празнувайте,пред празника предпочитам СВОБОДАТА. Тогава всеки ден,както е от БОГА ще ми бъде празник. Щастливи са били умрелите за свободата на България. Но живите,както и Петко Войвода и други. Са видели истината,най-щастливи са лицимерите,предателите и плъховете. СМРАД

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини