Проф. Божидар Димитров: Само "Лудогорец" и НИМ могат да съберат 40 хил. души

  • 03 март 2014 10:05

  • 1523
  • 0
Проф. Божидар Димитров: Само "Лудогорец" и НИМ могат да съберат 40 хил. души
©

Очаква се между 30 000 и 40 000 души да посетят Националния исторически музей на празничния 3 март, когато входът на музея е безплатен. Това заяви проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, цитиран от Фокус.

"Аз от рано сутринта съм в Националния исторически музей, тъй като съм обявил безплатен вход за посещение на музея. Тук вероятно ще има 30 - 40 хиляди възторжени посетители. Един зрител, който ми се обади предварително, каза, че само футболният отбор на „Лудогорец” и Националният исторически музей могат да съберат в рамките на един ден 30 - 40 хиляди души. Аз се разсмях, после като помислих видях, че наистина е така. Затова ще бъдем на вахта, както се казва на морски език, включително и аз", каза проф. Божидар Димитров.


„По едно рядко стечение на обстоятелствата, нямаме експонати, които да участват в задгранични изложби в страната в момента. Посетителите на 3 март ще могат да видят цялото тракийско злато, цялото българско злато, паметниците от Възраждането. Всички исторически книги в музея ще бъдат намалени с 50 %. Първите десет посетители ще получат екземпляр от моята книга „Войните за национално освобождение” като подарък”, каза проф. Божидар Димитров.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини