Трамвай 7 спира, започва обновяване на трамвайния релсов път по бул. "България"

  • 03 март 2014 09:11

  • 2009
  • 1
Трамвай 7 спира, започва обновяване на трамвайния релсов път по бул. "България"
©

От 5 март започва пълно обновяване на трамвайния релсов път по булевард "България". Ремонтните дейности ще продължат поне три месеца. През това време трасето ще се обслужва от автобусна линия номер 7. Реконструкцията е финансирана по Оперативна програма "Регионално развитие". На мястото на сегашните трамвай ще тръгнат нови и безшумни, информира ТВ 7.

Релсо-траверсовата скара с еластично укрепление ще намали звуците от трамвая до европейските норми, категоричен е Найден Конов от фирмата изпълнител на проекта. В момента релсите са на повече от 30 г. и са морално и технически остарели. По време на ремонта ще има и неудобства, тъй като определени участъци от пътното платно на бул. България ще бъдат стеснявани, за да се изпълняват отклоненията на трамвайното трасе, разказа зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Успоредно с ремонта на трамвайния път ще бъдат обновени и подлезите. За да се намали напрежението у гражданите от ремонта районните кметове, на чиято територия преминава трамвайното трасе, ще стартират информационна кампания. Ще има и недоволни, но ще потърпят, категорични са те.

Ако всичко върви по план, през юни бул. "България" ще е с нов облик и намален трафик, информира още ТВ 7.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2009 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
един от народа

2014.03.03 | 19:30

1
Защо не се направи когато се прави и и новото разширение на бул. България и Иван Гешов ами и после пак ще се затваря и някои ще ни уверява че е за наше добро ами задръстванията.Как го мислят тези в общината

Добави коментар

Водещи новини