Глоба вече и за депутати без билетче

  • 25 февруари 2014 06:26

  • 1399
  • 1
Глоба вече и за депутати без билетче
©

Депутатските карти вече не важат за безплатно возене в градския транспорт, пише "Телеграф". Оказва се, че те не знаят още това.

Стигнало се е дотам контрольори да смъкнат депутат от метрото. Причината е промяна в правилника на сегашното Народно събрание, според който разходите за транспорт все още се поемат от държавата, но вече няма текст, който гласи, че депутатите пътуват безплатно в градския транспорт.

Тази промяна не е описана на служебните карти на народните представители. Ако бъдат хванати да пътуват само с тях трябва да бъдат глобени като нередовни пътници.

Първият потърпевш е народният представител от БСП Методи Костадинов, който на връщане от работа бил проверен в метрото. Според него, контрольорите са се държали много невъзпитано и го свалили на следващата спирка. Контрольорите се обадили на началника си, който им казал да му запишат имената и да го пуснат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
someone

2015.05.26 | 22:32

1
Депутатите няма да се возят безплатно в градския транспорт ?!? Това е все едно да отпадне данък лукс за социално слабите...

Добави коментар

Водещи новини