Кошмарно пътуване в софийското метро

  • 26 август 2011 20:58

  • 3172
  • 4
Кошмарно пътуване в софийското метро
© Интернет

86-годишният софиянец Нако Наков изживя кошмар в столичното метро - 15-ина минути пътува със заклещена на вратата ръка до последната станция по линията, когато машинистът го извади от капана.

Около 18,15 часа в четвъртък Наков се качва на подземното влакче на станцията на Софийския университет в посока Младост. "В последния момент влязох в последната врата на последния вагон", обясни той пред "24 часа".

Свитата му ръка обаче е притисната от вратата и лакътят му остава отвън.

"Веднага натиснахме бутона за връзка с машиниста - обясни возилият се в същия вагон №2017 Димитър Димитров. И продължи: - Той обясни, че не може да отвори само една врата. А всички врати няма да отвори заради разпоредби за безопасност, за да не падне друг пътник или пътници и да стане по-тежък инцидент."

За малшанс на Нако Наков след станция "Софийски университет" на останалите до Младост пасажерите слизат и се качват от вратите от другата страна.

"На всяка спирка хората звъняха на машиниста, но той отказа да ме освободи, за да не падне някой. Ако е в движение, разбирам. Но на спирките може и да се намери решение", продължи инженерът Нако Наков.

"Добре че отвън беше само лакътят ми. Ако беше цялата ми ръка, друг влак можеше да я отсече", добавя той. И вчера ръката продължаваше да го боли, но за негова радост по-тежки последствия няма.

"Качих се уж за една спирка - до стадион "Васил Левски". Но чак като стигнахме Младост, ме освободиха. После се върнах пак с метрото. Но и аз си взех поука - колкото и да бързам, вече ще чакам да дойде следващият влак, вместо да се качвам в последния момент", заключи философски Наков.

"Не обвиняваме машиниста, че е спазвал указанията, но от метрополитена може и да измислят как да се реагира при друга подобна ситуация", каза Димитър Димитров.

Последвайте канала на

3172 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
govedo

2013.10.24 | 16:30

4
В метрото има звукова сигнализация, която предупреждава, че вратите се затварят. Само тук пътниците, вместо да се отдръпнат от вратите, като я чуят, се затичват още по- силно. В час пик метрото е на интервал 4 минути... Я се поставете на мястото на машиниста, пък тогава съдете.
пътник

2013.03.23 | 18:17

3
как е възможно да няма система, която да уведомява машиниста че някоя от вратите не е затворена!! във всяко метро по света дори вестник да се заклещи между вратите още на станцията те отново се отварят, за да се освободи човекът или дори вестникът! чак тогава композицията може да потегли...
Петров

2013.03.23 | 18:16

1
Нека някой от управлението на метрото да публикува наредбите за действие при такъв случай. Не ми се вярва машинистът да ги е спазил, невъзможно е (поне за мен) знаейки, че има заклещен човек да продължи движението или пък да не го освободи на някоя от следващите спирки. Това е просто АБСУРДНО...
Другаря

2013.03.23 | 18:16

2
И все пак не се ли е намерил някой по-здраво момче да поотвори тези врати, съмнявам се да не могат да се помръднат...

Добави коментар

Водещи новини