БЧК с проект за бездомните

  • 24 февруари 2014 12:32

  • 959
  • 3
БЧК с проект за бездомните
©

Българският червен кръст започва осъществяването на проект за закрила на бездомните, заяви председателят на организацията Христо Григоров пред БНР.

Повече от 60 милиона души по света помагат на бездомните хора.

БЧК се заема по-сериозно с бездомните преди три години.

Григоров сподели най-честите причини хората да се озоват на улицата.

„Една голяма част от тях са загубили работа. Много от хората са били жертва на финансова измама и загуба на финансовите си състояния. Има други хора, които са на улицата след загуба на семейство. Една от основните причини, са имиграционните процеси. Много хора идват от провинцията в София да търсят работа, не намират работа, нямат подслон, нямат близки и просто излизат на улицата. Това, разбира се, не е само за София, това е факт, който се констатира в цялата страна", коментира шефът на БЧК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
959 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.24 | 19:57

3
.....MAFIOTA PAK E NAPALNIL DJOBA SI ZA SMETKA NA STRADASHTITE HORA !!!!!!! PAK PROEKTI ZA MNOGO PARI .... NAPRAVO VI POVJARVAHME !!!

2014.02.24 | 19:57

2
NE sprjahte s tvoiata Todorovska ! NJAMATE NALAPVANE , IZMET !!!!!!

2014.02.24 | 18:27

1
И при проклетия диктатор-ТАТО имаше приюти за бездомни-на всеки ъгъл! Тогава в кофите ровеха т.н"свинари" каскети от шоплука,който събираха хляб по цели чували и угояваха по 20-30 свине-майки и"Родопа" ги изкупуваще на гарантирани цени( и то доста добри).От тогава са къщите-прогимназии на околовръстното.Днес ходи да строиш-борчове до гроб!

Добави коментар

Водещи новини