Габрово скочи срещу плана за управление на парк "Българка", изработен от Тома Белев

  • 21 февруари 2014 16:23

  • 2224
  • 4
Габрово скочи срещу плана за управление на парк "Българка", изработен от Тома Белев
© Булфото

Габровската общественост, държавните институции - в лицето на Областния управител, община Габрово и Съюза на работодателите категорично отхвърлиха предложения план за управление на парк Българка, пише в съобщение изпратено до медиите.

Те препоръчаха зоната в изходната точка на бъдещия тунел под Шипка и местността Узана да бъдат изключени от границите на парка, за да се даде възможност за изграждане на тунела. Само при това условие те ще подкрепят плана изготвен от Консорциум „Българка", в който влизат две еднолични фирми със съмнителен капацитет и WWF-България, управляван от Весела Кавръкова, съпруга на Тома Белев, което е в конфликт на интереси. Една от фирмите е "Екологичен център" ЕООД с капитал от 100 лв., която е 100% собственост на "Зелени Балкани" на Тома Белев. Фондът WWF, въпреки че изработва планът за парк „Българка”, е обжалвал пред Върховният Административен съд проекта за тунел под Шипка, с ясното съзнание, че тези действия ще провалят изграждането му, въпреки че взема над шестотин хиляди лева за плана за парка.

Същевременно служителката на WWF България, Катерина Раковска, и участничка в екипа за изработване плана на парк „Българка”, е член на Съвета по биоразнообразие, който е помощен орган към министъра на Околната среда и водите и приема и одобрява плановете за управление. Тя пък е съпруга на лидера на ПП „Зелените” Андрей Ковачев. Препоръчваме на министър Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност да се съобрази с мнението на габровци и да откаже да одобри предложения от Консорциум „Българка” план за управлние, и да възложи на екипа корекция, съгласно исканията на заинтересованите страни.

Последвайте канала на

Novini.bg
2224 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.09.25 | 09:19

4
ТОМА БЕЛЕВ СПЪВА ТУНЕЛА, А ВЕРОЯТНО ЛЪЖЕ WWF В СЪЩОТО ВРЕМЕ.
xx

2014.02.23 | 19:59

3
в отгорвор на № 3 Това е абсолютна тролско комунистическа лъжалидера на ПП „Зелените” Андрей Ковачев е член на реорматорския блок и няма нищо общо с Иво Прокопиев, още по-малко с Плевнелиев. Напротив те са хора на бившия вицепрезидент при първанов ангел мари и сина му.

2014.02.23 | 19:59

2
ПП"Зелените" станаха ПП"Турскочервените"

2014.02.22 | 17:56

1
За твое сведение, моето момченце, ПП "Зелените" са под шапката на Иво Прокопиев. Същият олигарх, който държи и Плевнелиев, който държеше Трайчо Трайков и Симеон Дянков.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини