Столична община: Чиновниците системно не дупчат билетче

  • 20 февруари 2014 16:07

  • 1254
  • 0
Столична община: Чиновниците системно не дупчат билетче
© Булфото

След проверка на Столичната община се оказало, че част от гратисчиите в обществения транспорт са служители на различни министерства и големи компании с доказани трудови доходи. Това съобщи зам.-кметът на София по транспорта Любомир Христов, предава БТА.

Според него пътуването без билет сред чиновниците не е поради финансова невъзможност, а показва нежелание да се заплаща ползваната услуга. Христов обаче не посочи от кои министерства са нередовните пътници.

"Не мога да ви кажа, не защото не желая, а тъй като не разполагам в детайли с такава информация", посочи Христов.

Той каза, че заплатите на гратисчиите са "прилични" и едва ли нямат възможност да си закупят билет или карта.

Заместник-кметът е получил информацията за нередовните пътници от съдия изпълнител, който прави проучването, за да уточни кое е лицето, какви трудови договори има и по какъв начин задълженията могат да бъдат събрани принудително.

В момента се обработват 250 наказателни постановления на нередовни пътници.

Постановленията, издадени през миналата година, са около 10 000. Любомир Христов подчерта, че много малка част от тях са платени доброволно.

Христов подчерта, че с новите автобуси, тролеи и трамваи част от разходите на транспортните оператори би трябвало да намалеят и да се повиши тяхната ефективност.

Според Любомир Христов столичани ще получат подобрена транспортна услуга. Интервалите на движение на градския транспорт няма да бъдат намалявани, продължава и модернизацията на градския транспорт. Столичната община обсъжда и разкриването на нова автобусна линия от площад "Възраждане" до Златните мостове на Витоша, съобщава БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини