Търсят приемни семейства за четириноги

  • 19 февруари 2014 08:52

  • 771
  • 0
Търсят приемни семейства за четириноги
©

От общинския приют за кучета в Шумен с Немски кастрационен център обявиха, че търсят приемни семейства за отлеждане на новородени и малки четириноги. Техният престой при „приемните родители" ще продължава не повече от два или три месеца, докато им бъдат поставени първите две ваксини, за да оцелеят, информира Дарик.

От приюта уточниха, че практиката пред вратите им да се изхвърлят в кашони новородени кученце, родени от дворни или охранни некастрирани животни, продължава. Събрани заедно шансовете на новородените кучета да оцелеят са малки, заради смъртоносната парвовироза, която мори малките и неваксинирани животни. Затова от приюта търсят семейства, които могат да отглеждат временно такива до поставянето на ваксините. Това ще е доброволен труд, който няма да се заплаща. От НКЦ осигуряват безплатно храната и ваксините.

Вече има две приемни семействна. Едното във вила към село Лозево отглежда 4 малки, захвърлени в двора им. Когато те отраснат ще бъдат настанени в приюта. Другото семейство живее в къща в кв „Тракия". За предпочитане е доброволците да живеят в къща с двор, може и в околните села.

След време ваксинираните мъници се връщат в приюта, където да дочакат осиновители. Само през миналата седмица в Шумен са осиновени 4 кучета.

В момента приютът е пълен с видимо домашни и доста расови кучета, които са били изгубени или захвърлени. Много от тях се осиновяват и в Германия.

В момента сетерът Меган и ротвайлерът Тайсън чакат стопаните си или осиновители. Има и кавказка овчарка Мечо и две малки кангалчета /почти/ Барт и Барон. Във вторник от вила „Пазачницата" е била прибрана в приюта изхвърлена там кавазка овчарка.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини