Петър Диков: Ще изненадаме столичани

  • 26 август 2011 07:46

  • 1833
  • 2
Петър Диков: Ще изненадаме столичани
© Булфото

Велосипедът предстои да стане част от градското движение. Това каза в интервю за сутрешния блок на БНТ главният архитект на София Петър Диков.

Въпросът със сградния фонд на Министерство на земеделието все още остава отворен. Арх. Диков заяви, че има вероятност да отпадне идеята земеделското ведомство и Столична община да си разменят сградите. 

Все още не е ясно колко ще струва превръщането на "Витошка" в пешеходна зона, заяви Петър Диков. Той уточни, че е необходимо само козметичен ремонт там. Според него много по-скъпо ще бъде изграждането на подземния паркинг в района.

Очакват ни интересни неща в София и мисля, че столичани ще бъдат изненадани от това, което ще видят, заяви главният архитект.

"Много голям процент от проблемите с движението в София си ги създаваме самите ние", категоричен бе Петър Диков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?

2011.08.29 | 02:39

1
Диков, изрод корумпиран, кога ще има тоалетни в София?

2011.08.29 | 02:39

2
И тоалетни, и ПАРКИНГИ (подземни и надземни), и булеварди в истинския смисъл на думата, а не уличка с 2 платна в едната посока...вече нищо не може да ни изненада, Диков, нагледали сме се на безочливостта ви. Направили няколко км "велоалеи"? Ако 50-см червена боя по края на улицата наричате велоалея... Единственото по-хубаво нещо, което стана, са малко ремонтирани тротоари (поне в Младост). За 2 години управвление това е единственото хубаво нещо, което мога да кажа - ремонтиран тротоар по един от булевардите и то само в един квартал. И то на места само от едната страна на улицата! Ама нищо де, то си има справедливост свише... Фандъкова, ако наистина е болна, както казват, може и да не доживее до края на следващия мандат...

Добави коментар

Водещи новини