Линкълът на Дядо Кирил е изтеглен от продажба

  • 13 февруари 2014 14:45

  • 940
  • 0
Линкълът на Дядо Кирил е изтеглен от продажба
©

Линкълнът на покойния дядо Кирил бе изтеглен от продажба.

Това е станало по решение на фирмата собственик, която е на члена на Епархийския съвет - бизнесмена Юлиян Гендов. Според мълвата във Варна колата няма да бъде дадена на новия митрополит Йоан, пише "Труд".

"Имаше голям интерес от клиенти. Никой от тях не се пазареше за цената от 65 000 лв. Никой не се притесняваше и от факта, че в него се е возил човек, загинал от удавяне.

Напротив, интересът бе доста голям именно защото това е колата на владика.

Възпираха се само заради сложното софтуерно обслужване на автомобила. У нас това може да се извърши само в сервиз, който обслужва марката "Лексус", обясниха от фирмата, наета за дилър на линкълна.

Наследникът на дядо Кирил митрополит Йоан се вози в старата сива "Тойота Корола" на митрополията. Не е ставало дума изобщо линкълнът да бъде ползван от новия владика, каза говорителят на Варненската епархия отец Дончо.

"Дядо Йоан имаше досега много ангажименти в Светия синод и постоянно бе в София. Сега е на посещение в Ниш. Едва в началото на март той ще може да направи проверка и ревизия на имуществото в митрополията", добави отец Дончо.

Последвайте канала на

940 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини