Започва реконструкцията на Лъвов мост

  • 13 февруари 2014 14:13

  • 1753
  • 2
Започва реконструкцията на Лъвов мост
© Булфото

Започва реконструкцията на Лъвов мост. В събота се предвижда затваряне на бул "Сливница", между бул. "Христо Ботев" и "Раковски". Това каза Любомир Христов, зам.-кмет по "Транспорт и транспортни комуникации" към Столична община, цитиран от vesti.

Преработен е окончателният вариант на проекта, променени са част от вариантите на преминаване на пешеходци и велосипедисти, каза още Христов.

"Предстои да се освободи старият мост от автомобилно движение, което го амортизира и натоварва. Ще бъде възстановен старият облик на Лъвов мост, такъв какъвто е обособен в годините", обясни зам.-кметът на Столична община.

Според Христов първоначално са предвиждани три ленти в кръговото кръстовище, новият проект предвижда две ленти. Доказа се, че наличието на още една лента ще се отрази негативно на трафика и ще се затруднява движението, посочи той.

"Ще бъдат спестени средства от изграждането на трета лента и ще бъдат използвани за ремонт на бул. "Мария Луиза" – ремонт на пътните платна, нови тротоари, ново осветление. В новия програмен период, етап от ремонта ще бъде и площадът на "Света Неделя".

Стойността на проекта за изграждане на кръстовището е 22 млн. лв., като в проекта се включва и реконструкцията на бул. "Мария Луиза" до Централни хали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1753 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.14 | 00:33

2
n o v i n i b g mamichkatavi cenzurirana

2014.02.13 | 17:59

1
Благодарим г-жо Фандъкова!

Добави коментар

Водещи новини