Създават специален фонд, който ще купува обувки и дрехи за бедни деца

  • 06 февруари 2014 21:29

  • 1999
  • 3
Създават специален фонд, който ще купува обувки и дрехи за бедни деца
© Булфото

Социалното министерство ще администрира специален фонд, който ще купува храна за най-бедните българи. Ще се осигуряват и стоки от първа необходимост като дрехи и обувки за децата.

Това обяви социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва на изслушване в ресорната комисия на парламента, пише 24 часа. Фондът ще бъде финансиран от ЕС. За България са заделени 105 млн. евро, а за целия съюз са 2 млрд. евро, обясни Адемов. Той трябва да замести досегашното финансиране за храни за бедни, което се администрираше от фонд “Земеделие”. Досега фондът раздаваше пакети с хранителни стоки преди началото на зимата. С тези средства социалното ведомство ще се опита да намали значително броя на застрашените от социално изключване и бедност. “За следващия програмен период целта е хората, застрашени от бедност, да бъдат намалени с 260 000”, заяви Адемов. Той обясни, че от този фонд ще могат да се възползват хората, които не отговарят на условията да се включат в други европрограми, и така ще им бъде осигурена прехрана. Все още се обсъжда механизмът, по който да става снабдяването на бедните с храна и стоки от първа необходимост. Вариантите били два - социалните да раздават пакетите на бедните или средствата да се предоставят директно на доставчиците на стоки.

Текстът в новия НК, който криминализира неплащането на осигуровки, да не бъде приеман, докато не го обсъди тристранката. За това са се разбрали правителството, синдикатите и работодателите. Всяка организация ще направи и свои предложения за промяна в трудовото право и административните режими по подобие на БСК (срещу чиито предложения синдикатите скочиха) и след това всички ще се гледат заедно в тристранката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1999 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.07 | 11:19

3
Демек, ще обличаме циганетата ..

2014.02.07 | 11:19

2
Децата не са бедни,а родителите са направени бедни.Срам и позор!
ooo...

2014.02.07 | 11:19

1
Не им вярвам аз на тези! Някаква далаверка има и тук!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини