Във Велико Търново изграждат центрове за настаняване на деца

  • 05 февруари 2014 14:26

  • 874
  • 0
Във Велико Търново изграждат центрове за настаняване на деца
©

Очаква се до лятото да отворят врати три центъра за настаняване от семеен тип във Велико Търново, предава "Дарик". Те ще приемат деца от социални домове и деца с увреждания.

Строежът на първия обект вече е започнал, но беше забавен с година и половина заради процедурите по избор на изпълнител, поясни Мариела Цонева, директор на Дирекция „Общинско развитие" в Община Велико Търново.

Изграждането на трите центъра се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие". Целият проект е на стойност малко над 2 млн. лв., като общината съфинансира дейностите с над 120 000 лв.

Всеки от тях ще разполага с просторна всекидневна, кухненски бокс, кът за игра, а спалните помещения ще са за по две деца и самостоятелен санитарен възел. Къщичките ще бъдат оборудвани и със специални асансьори и рампи за инвалидни колички. Общо 42 деца на възраст от 3 до 18 години ще бъдат настанени в трите сгради.

Целта е да се подобрят условията на живот на децата от домовете и те да растат в среда близка до семейната, посочи Цонева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини