Бизнесът: Наказанието за неплащане на осигуровки е грешка!

  • 31 януари 2014 14:14

  • 2014
  • 3
Бизнесът: Наказанието за неплащане на осигуровки е грешка!
© Булфото

Работодателите настояват за облекчаване на бизнеса чрез въвеждане на електронно управление и координация между институциите. Това стана ясна по време на представянето на приоритетите за 2014 година на Асоциацията на организациите на българските работодатели, предава "Дарик".

Бизнесът акцентира на 4 основни групи - бизнес среда, европейски фондове, тристранен и двустранен диалог, капиталов пазар.

По отношение на промените в Наказателния кодекс, свързани с инкриминирането на неплащането на осигуровки от страна на работодателите, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов бе категоричен, че приемането на тези текстове ще бъде грешка и може да се превърне в средство за рекет от страна на некоректни работници.

Той заяви, че ако промените бъдат приети Българската търговско-промишлена палата ще преосмисли членството си в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2014 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
годо

2015.03.10 | 16:34

3
Ама разбира се, че е грешка, и плащането на данъци и "заплати" на работниците е грешка, откъде на къде ще трябва "бизнесмените" да плащат нещо на някой, колко по-добре би си било само да трупат парички и после да си ги харчат за нови коли и къщи, по курви и курорти!

2015.03.10 | 16:33

2
а коректно ли е това че толкова хора останаха без заплати и без осигуровки конкретен пример бургаската корабостроителница да не говорим за работниците в малките градове който всеки ден биват лъгани по един или друг начин нали интелектуалците реват за тяхната интелектуална собственост а простия работник който бива ограбен чрез труда си ?!?!? аз не мисля че е коректно щом не плащаш на съд и в пандиза !!!

2014.02.01 | 08:00

1
А грешка ли е хората да работят по 12 часа и повече вместо да се назначи още един човек.А грешка ли е да не могат да отидат на болница след не платени осигуровки.А грешка ли е някакъв измислен управител да ти забави възнаграждението или изобщо не ти го изплати.Господа "бизнесмени"слезте на земята при хората. Тарикатлъците Ви все някога ще имат край.Не съсипвайте държавата.

Добави коментар

Водещи новини