Решават за цената на природния газ на 1 април

  • 30 януари 2014 11:58

  • 828
  • 0
Решават за цената на природния газ на 1 април
©

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) правим анализи на сектор природен газ. На 1 април ще имаме решение за намаляването на цената на природния газ. Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев.

„До тогава е регулаторният период и до тогава ще сме готови”, подчерта Боев. На въпрос, подкрепя ли предложението на АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ "Марица – Изток" 2 - да повишат цените на свободния пазар, и да се променят договорите, подписани с големите потребители, той отговори, че това са търговски дружества, и ДКЕВР няма право да се намесва в работата им. Комисията се интересува от това, тези дружества да изпълняват квотите, които са им определени от регулатора към обществения доставчик.

На 30 декември беше намалена цената за пренос на енергия наполовина, с идеята това да се отрази положително на износа, допълни той. „Нашата работа е да определим разходите и цената, оттам насетне самото раздвижване на свободния пазар и начинът, по който той функционира – не е добре ние да се месим – свободният пазар си е свободен пазар и той трябва да се регулира от други фактори, които нямат нищо общо регулацията”, каза още Боян Бонев.

Последвайте канала на

828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини