160 години от рождението на Стефан Стамболов

  • 30 януари 2014 11:23

  • 960
  • 0
160 години от рождението на Стефан Стамболов
©

160-годишнината от рождението на Стефан Стамболов бе отбелязана днес пред паметника на държавника в столицата, предаде БТА.

На честването присъстваха вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, учени, общественици и граждани. В словото си кметът Фандъкова посочи, че в нашата история има много личности, които не просто трябва да бъдат запомнени, а да бъдат почитани, техният пример трябва да служи за укрепването на духа на нацията. Такъв човек е големият български революционер, политик, поет и журналист Стефан Стамболов, отбеляза кметът.

Стефан Стамболов е ярък строител на съвременна България. Той е сред личностите, начертали пътя на България в годините след  Освобождението, водач с огромна енергия и устрем, последователност и ясни цели, заяви столичният кмет. По думите й уроците на Стамболов са актуални и до днес, а най-важният урок е, че интересите на България трябва да се отстояват без колебание, а свободата е огромна отговорност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
960 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини