Видинско село обявено за продан в интернет

  • 26 януари 2014 06:46

  • 5804
  • 3
Видинско село обявено за продан в интернет
©

Видинското село Черно поле е обявено за продан в интернет, пише "Труд". Офертата предизвика небивал интерес в нета: за денонощие обявата, публикувана в сайта bazar.bg, бе прочетена близо 3000 пъти.

В текста продавачът, представил се като Иван Смърданов, посочва, че продава цялото село Черно поле заедно с местни крадливи мургави жители. Последните обаче, при строга ръка, можело да се вкарат в релсите и да работят.

"Селото е много красиво и много голямо. Има три махали и много голямо землище...", посочва Смърданов с пояснението, че обявата е само за сериозни клиенти и цената ще се коментира след оглед на място. "Заповядайте по всяко време!", завършва офертата, подкрепена със снимка от центъра на селото.

"Никой няма да ни купи!", казва с усмивка, но и с малко тъга в гласа кметът Тодор Тодоров. Той предположи, че авторът на обявата е свързан родствено със селото. Още повече, че в Черно поле има и местност като фамилията на продавача - "Смърдан".

 Както в много селища в Северозапада и за Черно поле кражбите са основният бич за местните хора, оставени на доизживяване в обезлюдяващите си родни места. В момента в селото живеят 283 души, предимно възрастни хора. Няма работа, няма и достатъчно храна, твърди кметът. "Явно на някой му е писнало", коментираха хора от Черно поле.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5804 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
бати шмати

2014.04.22 | 21:14

3
Да натоварим любимите ни политици и всички техни колеги престъпници в един-два товарни самолета и да ги изсипем над Муруруа, без право на връщане. Хем ще са екзотичен остров, хем ще умират бавно, както мъчат нас.

2014.04.22 | 21:14

2
КУЛА от където е миков председателя на НС на няколко километра от това село и всички села са на това дередже.комунисти ...капиталисти гласувайте за тех.Видин си заслужава това.

2014.01.27 | 02:46

1
Що не вземе Боко-Тиквата да го купи и ще осъществи заветната си мечта на овчар!

Добави коментар

Водещи новини