Нашенци станаха заложници в Ирак

  • 22 януари 2014 18:01

  • 1505
  • 0
Нашенци станаха заложници в Ирак
©

Български работник, отишъл да работи в Ирак, се оплака в ефира на Нова телевизия, че от 20 дни той и негови колеги са заложници в Ирак.

„Има проблем между нашата фирма и местна иракска фирма. От 4 януари стоим като заложници на обекта. Храна и покрив имаме, но не можем да мръднем никъде", каза Иван Атанасов.

Иван и колегите му са били изпратени от тяхната фирма на 1 ноември 2013 г да работят за немска фирма за изграждане на петролни резервоари в Ирак. Поради редица неуредени неща между двете фирми, били спрени от работа на 4-ти януари. Оттогава чакат да могат да се приберат в Българи. След намесата на български медии той и колегите му днес са получили паспортите си с изходни визи, за които са чакали 20 дни.

„Буквално минути преди да се чуем в ефира, получихме паспортите ни с исканата виза. В голяма степен и обаждането от телевизията може да е помогнало, за да се реши казусът. Визите ни са до 27 януари и дотогава трябва да се махнем, защото иначе ще ни вкарат в затвора. Ако пресрочим срока на визата, нещата стават страшни за нас", обясни още работникът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини