Лъжлива обява: Вода вкарвала гейове в "правия път"

  • 22 януари 2014 14:52

  • 1587
  • 0
Лъжлива обява: Вода вкарвала гейове в "правия път"
©

Лъжлива обява обиколи интернет и създаде главоболия на обитателите и игумена на манастира „Животоприемен източник”, който се намира край село Голямо Буково, южно от Бургас.

Пред TV7 игуменът отец Веселин разказа, че отлъчен от църквата пенсиониран свещеник е пуснал фалшива обява, че водата от аязмото в светото място "лекувала" хора с хомосексуални наклонности и ги връщала към „правия път”.

Написал, че литър от лековитата вода се продавал за 50 стотинки, а само за да влязат в обителта, желаещите трябвало да плащат по 5 лв. В обявата се казва, че водата лекува и психически заболявания.

„Дойдоха хора от Стара Загора да си купят вода. Ако беше така, тази вода няма да стигне. Но тя лекува само очи, стомах и крака, защото е с постоянна температура”, разказаха обитатели на манастира.

Игуменът, който е 14-о поколение свещеник, обясни, че обявата е пусната от негово име. Това било „поредната интрига и кален номер в списъка”. Според него зад пъкления план стои бивш свещеник от манастира – отец Евтимий.

Той не е в клира на Българската православна църква. Бил е отлъчен дори и от алтернативния синод на дядо Пимен. Сега се подвизавал в Пловдив, не къде да е, а във финансова къща. Оказва се, че преди година се опитал дори да регистрира собствено вероизповедание.

Иконописецът дядо Никола, който от две години живее в обителта, е притеснен за репутацията на манастира. Игуменът пък разказа, че не само той е бил жертва на злословията от страна на пенсионирания Евтимий. Обект на доноси са били и Комисията по вероизповедания, че дори и сливенският митрополит Йоаникий, който преди време разпоредил скандалният отец да напусне манастира, пише "Новинар".

По думите на отец Веселин досега нито един хомосексуален не е отишъл да потърси „спасение”, подмамен от обявата. Игуменът заяви, че обмисля да сезира прокуратурата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини