Гражданско неподчинение в Девин?

  • 23 август 2011 19:02

  • 2925
  • 1
Гражданско неподчинение в Девин?
© Булфото

Четвърти поред граждански протест в защита на болницата ще се проведе в Девин, съобщи адвокат Живко Чепишев – един от организаторите на протеста.

Той обясни, че в 10.00 часа утре ще се съберат пред общината, за да обяснят на хората, че до момента нищо не е направено за отварянето на болницата. До 12.00 часа, ако не получат отговор дали ще се отпусне заем, за да се отвори лечебното заведение, ще направят протестно шествие от общината до Забрал. По думите на Чепишев на протеста ще присъстват представители от три общини, които обслужва девинската болница – Девин, Доспат и Борино.

За тях е осигурен безплатен превоз. Очаква се над 2000 души да участват в протеста. Поискани са конкретни мерки за болницата, като едно от исканията е безлихвен заем, за да се отвори болницата, както и да се търси отговорност от виновните лица, които са докарали лечебното заведение до това състояние.

На протеста са поканени министър-председателят Бойко Борисов и министърът и здравеопазването. Очакват се и депутатите от Смолянска област. „Протестите ще продължават докато не заработи болницата, като сме готови да преминем и към гражданско неподчинение”, каза Чепишев. Той подчерта, че са пуснали колективна жалба до Брюксел за защита на болницата от закриване.

Оттам е пристигнал отговор, че жалбата е заведена и тече процедура относно състоянието на болницата и по каква причина е затворена, след като обслужва три общини с 30 000 жители. За колективната жалба всяка седмица събират по 2000 подписа, като утре също ще съберат подписи, които ще изпращат в Брюксел поетапно.

Последвайте канала на

2925 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
..

2011.08.24 | 05:10

1
s usmivki li se protestira we tctct..... pone bravo 4e ima protestira6ti v taq skapana durjava

Добави коментар

Водещи новини