Хиляди плащат сметки по два пъти заради избелели касови бележки

  • 22 януари 2014 08:49

  • 2449
  • 2
Хиляди плащат сметки по два пъти заради избелели касови бележки
©

Хиляди граждани плащат сметки по два пъти или не могат не могат да направят рекламация, пише "Телеграф".

Причината са избелели касови бележки, сигнализират от федерацията на потребителите. Във федерацията са получавани жалби от граждани, които трябвало да платят повторно сметката си за ток, телефон и вода, защото не могли да представят четлив касов бон. "Отказват им, защото върху бона личи само част от името на компанията или някое число", разказва главният секретар на организацията Павел Кърлев.

В офиса на Асоциация "Активни потребители" идвали притеснени хора, които носели избелели касови бележки и питали как да върнат повредената бяла или черна техника, която са си купили. Гаранциите за някои уреди е до 5 години. "За това време много касови бележки са станали нечетливи, а без тях няма как да се ползва гаранцията", съобщи председателят на асоциацията Богомил Николов.

"Опитахме се да решим този проблем, но се оказа, че не можем да въздействаме нито на производителите на касови апарати, нито на доставчиците на хартията и мастилата за тях, защото повечето са чуждестранни компании и едва ли можем да им диктуваме промени в производството", коментираха от организациите.
"Съветваме потребителите да снимат касовите бележки ", каза Кърлев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2449 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Сс

2014.01.22 | 18:37

2
Нагрява се за кратко със запалка от обратната страна на бележката.
??????????????

2014.01.22 | 18:37

1
///които трябвало да платят повторно сметката си за ток, ///...........а интересно защо в северна БГ не се дават касови бележки за сметките за ток чете се много хубаво на листчето от принтера на компа но НЕ Е ВЪРЗАНО С НАП?????..............и пак плащаш 2 пъти ако загубиш бележката

Добави коментар

Водещи новини