Семейство чака пето дете, не им дават помощи

  • 21 януари 2014 12:26

  • 8770
  • 29
Семейство чака пето дете, не им дават помощи
©

Семейство от димитровградското село Крепост е на път да опровергае демографската статистика, че българската нация върви към изчезване: Лидия и Йосиф чакат петото си дете и казват, че ще продължат до 7.

Именно петата бременност на майката довежда социалните в дома им, информира бТВ. Семейството, което досега не е получавало никакви помощи от държавата, по закон вече е рисково.

Домът на Йосифови прилича на детска градина - весело, шумно и забавно. Музикален педагог по образование, днес 35-годишната Лидия свири само пред четирите си деца. Семейството измества кариерата и жената избира да бъде майка. Щастлива е, че чака петото си дете.

„Аз съм благословена майка, защото децата са благословение. Парите днес, утре ги няма", казва Лидия Йософова.

Парите са грижа на съпруга ѝ. Художник и дизайнер по образование 36-годишният Галин има цех за мебели. Работата обаче не е постоянна, затова месечният бюджет се харчи разумно. Семейството живее с около 600 лева на месец и парите стигат за сметки, храна и дрехи за децата. Но скъпите играчки са заменени от дървени кончета и блокчета за рисуване.

„Преценява се кое за този момент за възрастта им е добре. И това получават, защото в този век на технологиите и аз много неща искам, когато видя нали и влезна в магазин, но преценявам нали дали в този момент имам нуждата от това и така и за моите деца - дали имат нуждата, дали е добро за тях", допълва майката.

Лидия питала социалните дали има някаква помощ за нас - "защото не ни е лесно, но няма", обясни тя. "Жената дойде и нали видя къщата ни - каза, че не сме в риск.

„Законите са направени за ромите, не за българите , които искат да раждат повече деца", заявява Галин и добавя, че това, че той работи, има две коли по закон има и фирма къща и това го правило богат.

„По принцип всеки знае, че не е справедливо. Но така се получава реално, но ние не щем да лъжем един вид. Уж че не работим, пък на черно да работим, което не е правилно и е лъжа", добави той.

Въпреки системата, семейството не се отказва от мечтите си. "Искахме да си имаме много деца - имаме си, искахме да си имаме и къщичка. От там нататък искаме да си ги изхраним децата и да са добри".

Галин Йосифов допълва, че в очите на хората те са различни, защото имат повече деца.

А Йосиф, Естер, Авигия и Мадлен рисуват сърца и усмихнати деца. И вече избират името на следващия член на голямото семейство. Искат да имат братче, за да има тригодишният Йосиф с кого да си играе.

Последвайте канала на

Novini.bg
8770 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2015.05.14 | 01:40

29
Уж българи,а правят цигански номера. Защо правят деца като не могат да се грижат за тях? Ми то всеки маже да нацвъка десетина хлапета и после кво? Държавата да ги гледа-досущ като получовеците.
edi

2015.05.14 | 01:40

28
Че защо не? Да не са по-малко заслужили от получовеците?Кой получовек плаща социални осигуровки,а всички получават социални помощи? Бах таа държава,бах тия партизано-комунистически наследници крадливи дето я \"управляват\".

2015.05.14 | 01:40

27
Тия не ги мислете - бащата на жената има голям бизнес, брат и също, те самите ходиха по Норвегия да работят. А нека им помогнат и от евангелската църква в която ходят. Доскоро се надуваха ама им се пукна балона.

2015.05.14 | 01:40

26
Знаеш ли какво,това,че ходят на евангелска църква,не е лошо.И аз познавам семейство с 8 деца,вече 6 женени,също са евангелисти,събират се и четат библията.И казват,че нарочно имат толкова деца,защото БОГ иска децата да бъдат най голямото богатство.Като се съберат през лятото отвсякъде,толкова са весели и щастливи.И родителите са добри,трудят се в градината и помагат със зеленчуци.Аз обаче съжалявам,че кариерата е била по важна и имам само 2 деца.Едното се разболя,а другото не иска да се жени изобщо.Ех,защо не съм родила още.
африканец

2014.06.06 | 00:33

25
не помощи, презервативи им дайте...и да слага по 2 за по сигурно...няма такава безотговорност...ето така се мисли само с долната глава!
marinov

2014.06.06 | 00:33

24
Пример за младите български семейства! Да се спрат помощите за циганите и да се насочат, към такива спасители на нацията!!!
ivanov

2014.01.25 | 14:33

23
Живо и здраво да е семейството!
1

2014.01.25 | 14:33

22
Ами да вземат да спрът да правят деца вече !!!!!!!!!!!!!!!

2014.01.25 | 14:33

21
Откъде накъде това семейства ще си позволява да има толкова деца. Българите нямат право да се размножават. Америка и Израел и ЕС са разпоредили българите да бъдат заличени от лицето на земята. Затова не им се дават помощи, защото не са цигани.
Вася

2014.01.22 | 16:49

14
Планът за унищожаване на България е замислен още в средата на седемдесетте.По- късно ,по-късно Другаря Луканов създаде планът" Ран Ъп".И всичко вече се случва.Повече от 30% от младежите,вече са в чужбина.Имам две дъщери:Едната е женена за Германец,живеят в Стокхолм.В България идват на гости/два три пъти ,по за няколко дни/Другата дъщеря гледа децата си/внуците ми/,а мъжът и е в Англия.Идва си в годината един път,за двадесетина дни.Чака децата му да завършат средното си образование за да ги прибере в Лондон.Е ,много малко били българите/на свършване/.Така е , гонят децата ни с политиката си оправляващите.

2014.01.25 | 14:32

20
Да бъдеш родител е привилегия и отговорност към децата! Когато не можеш да им осигуриш нормални условия за живот,няма да правиш повече деца.Циганите правят бизнес от това и лежат на социалната система,без да работят! Затова,никакви помощи!
GOSCHO

2014.01.24 | 15:53

19
Ало , УПРАВНИЦИ НЕ СЕ ЛИ ТРОГВАТЕ от това дето пишат хората.Не ви ли е срам да мислите само за помощите на циганите. За вас българското семейство не съществува! ГАДОВЕ МРЪСНИ, само за власт искате.

Добави коментар

Водещи новини