Автомобилната инвазия в Борисовата градина продължава

  • 23 август 2011 09:52

  • 1006
  • 1
Автомобилната инвазия в Борисовата градина продължава
©

Въпреки акциите на полицията и общината в началото на лятото за спиране на достъпа на автомобили в Борисовата градина в столицата, колите продължават да се движат между майките с колички, децата и тичащите за здраве в парка.

"Достъпът на автомобили в парка е въпрос на широка дискусия съвместно със Столична община. Ние сме внесли в общината нашето предложение относно промяната на организацията в Борисовата градина", заяви за бТВ заместник-началникът на КАТ-София Иво Писанов. По думите му алеята в източната част на парка, откъм тенис кортовете, трябва да бъде изцяло затворена за автомобили, а участъкът около стадион "Българска армия" да бъде достъпен за автомобили, които снабдяват търговските обекти, но с категорична забрана за паркиране.

Георги Тодоров, директор на "Транспортна инфраструктура" към Столичната община, заяви в студиото на "Тази сутрин", че и общината, и КАТ са единодушни, че парковете са място за забавление на жителите и гостите на столицата. По думите му обаче трябва се отчетат и нуждите на спортните и търговските обекти в парка. Той е на мнение, че в най-кратки срокове ще бъде забранено категорично паркирането по алеите.

"Създаването на нови правила за достъп на автомобили в парка трябва да бъде съпроводено и с много строг контрол по прилагането им", каза още Тодоров. Според него до края на следващата седмица проектът за тези нови правила вече ще бъде готов, като ще се проведе и широка дискусия с представители от КАТ и със собствениците на търгонски обекти в Борисовата градина.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1006 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.08.23 | 11:21

1
Нека си паркират, няма проблем - такса 500 лв на ден на автомобил, който може да си позволи - нека да паркира, а с парите да се благоустроява парка!

Добави коментар

Водещи новини