Посланици при Борисов заради назряващия скандал в митниците

  • 23 август 2011 08:01

  • 1932
  • 0
Посланици при Борисов заради назряващия скандал в митниците
© Булфото

Посланиците на няколко велики сили са поискали спешна среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г тази седмица заради скандал, който назрява в Агенция “Митници”.

Причина за това е намерението на директора Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната да закрие отдела за борба с наркотрафика в централното управление в София. Точно това е службата, която нареди България на първо място в света в две поредни години по количества заловен хероин на граничните пунктове на страната.

Закриването на отдела се обсъжда вече повече от 6 месеца на вътрешни съвещания в митниците, пише в. “24 часа”. То е продължение на стратегията на Танов от декември 2009 г., когато той разформирова и регионалните отдели във всичките 10 районни митници, което пък в момента доведе до рязък спад в разкритите случаи на наркотрафик.

Последната идея на директора, обсъждана на няколко съвещания, е отделът в централното управление да бъде също закрит и прехвърлен към обща структура на митническо разузнаване.

Това на практика ще доведе до липса на пряка отговорност и късане на връзката с регионалните звена. Закриването на един от най-успешните отдели в агенцията означава и принизяване на битката с наркотрафика, както бе отбелязано и в последния доклад на Държавния департамент на САЩ.

Посланиците са поискали среща с премиера точно за да изяснят наистина ли тази спорна реформа ще се случи. Представителите на САЩ и Великобритания в София за втори път спасяват наркоотдела от закриване, след като опит за това направи преди години скандален зам.-директор с прякор Цайса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1932 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини