Смрад и мръсотия заляха центъра на Русе

  • 10 януари 2014 17:44

  • 2136
  • 1
Смрад и мръсотия заляха центъра на Русе
© © Архив

Центърът на Русе се превръща във вонящо сметище. За това алармираха граждани на крайдунавския град, съобщи ruse-news.com.

Хората били изключително възмутени от липсата на хигиена в подлезите в района на жп и автогарата, които отдавна изпълнявали функцията на обществени тоалетни. Освен това имало много боклуци и в района около Сарайския мост.

Много тежко било положението и със сграда на улица „Николаевска” №62, която според очевидци от години е в това състояние. През лятото оттам се разнасяли нетърпими аромати.

Директорът на дирекция „Екология и транспорт” към община Русе Георги Игнатов обещал да извърши проверка и да разпореди почистване на площите, които влизат в юрисдикцията му.

Що се касае до тези, които са частна собственост, ще бъдат изготвени констативни протоколи и изпратени предписания със срок до собствениците юридически или физически лица, за да бъдат взети мерки.

Ако такива не бъдат взети, ще бъдат наложени предвидените в общинските наредби санкции.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2136 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.11 | 13:17

1
Ако такива не бъдат взети, ще бъдат наложени предвидените в общинските наредби санкции. ---------------------------------------------------------------- да.. общината, че санкционира частниците... нo кой ще санкционира самата община ?????

Добави коментар

Водещи новини