Баби тъпчат гащи със суджуци

  • 22 август 2011 20:17

  • 1482
  • 1
Баби тъпчат гащи със суджуци
©

Баби и дядовци крадат храни по супермаркетите, като ги крият в бельото си, масово се оплакват служители на столичните хипермаркети, пише в. Монитор. ,,Вземат луканки, скъпи колбаси и сирена и ги пъхат в гащите”, оплакаха се от охраната на големи търговски вериги. Макар и по-рядко този трик се практикува и от ,,клиентите” на по-елитните супермаркети.

Софиянци прилагали истинска изобретателност в стремежа си да свият колкото се може повече ядене безнаказано. Стоки се укривали в чадъри, бебешки колички и най-вече в якета и палта. Народът налитал на скъпи и луксозни стоки, споделят служители на големите хранителни вериги. Стара практика си остава и спретването на гощавка покрай рафтовете за лицата между 15 и 35 години. Бутилки алкохол и сокове се отварят на място. ,,Напоследък пият много фрешове”, отчита Красимир Въловски, шефът на охраната в голяма верига от хранителни магазини.

За мезе се ядат скъпи салами, ядки и чипс, след което празни кутии и опаковки зеят по рафтовете. Друг хитър трик е да се отлепи етикета на филе, което тежи 200 г, и да се лепне на половинкилограмова мръвка. Тарикати пък пълнят по-обемисти стоки като куфари и сакове и чанти с други по-дребни, с идеята че на касата, ще платят само куфара. Освен това в кутиите на маратонки за 50 лв. слагали двойно-тройно по-скъпи. С около 20% са намалели кражбите през лятото, отчита Красимир Въловски. Това се дължи на по-оскъдното облекло. Дебелите якета с много джобове предразполагат към повече кражби. Влезе ли клиент с неадекватни за градуса дрехи, охраната стриктно следи да не би купувачът да ,,напълни” джобовете със стока.

Пикът на кражбите е по Коледа, когато народът е най-навлечен, а магазините пренаселени. Тогава гардовете отварят очите си на четири. Стоки се задигали както от видимо опърпани, бедни и гладни хора, така и от адвокати, лекари и модерно облечени клиенти, обясни Въловски. ,,Оправдават се, че поради разсеяност забравили, че в джоба им има немаркиран продукт”, добавя още той. Елегантните дами и момичета пък налитали на парфюми, кремове и сапуни. След храната козметиката се крадe най-често.

Магазини са принудени непрекъснато да усъвършенстват системите си за сигурност, за да се намалят загубите от кражби. Въпреки че хипермаркетите разполагат с най-модерната и сигурна техника, залавянето на всички крадци е невъзможно.

Последвайте канала на

Novini.bg
1482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2013.11.11 | 16:54

1
Защо изтрихте коментарите смешници ?

Добави коментар

Водещи новини