Организатор на протеста: Футболните фенове са добре дошли

  • 10 януари 2014 08:12

  • 1611
  • 3
Организатор на протеста: Футболните фенове са добре дошли
©

Радикализация на протеста, но без престъпления и пострадали граждани - това очаква организаторът на демонстрация, насрочена за 10:00 часа в петък, под надслов „Вече го правим и за основните си свободи" Явор Никифоров.

Той организира във Фейсбук събитието, което трябва да припомни 10 януари 1997 г., когато демонстриращи нахлуха в сградата на Народното събрание и се стигна до оставката на кабинета „Виденов".

„Събитието „тържествено приключване на мирните протести" бе докладвано и изтрито от Фейсбук покрай събирането на достатъчно будни българи готови да направят каквото трябва. Явно е, че сме започнали да напипваме начина да вземем оставка от който ги е страх. На 10ти януари ще направим нужното, но този път - няма да приказваме публично всичко, което ще трябва да се направи! Този път трябва да събираме хора още по-усилено от преди, за да не си помисли някой, че събитието е отменено - вас нещо може ли да ви откаже?" пише организаторът в социалната мрежа.

В ефира на БТВ той не пожела да разкрие повече подробности около планираните за днес протестни действия. „Искам да бъдем по-креативни днес. Голяма група хора да прескочим вредните заграждения и да си останем там", каза лаконично Явор Никифоров.

„Радикализация е единственото, което властта ни остави - представям си я изненадваща и без да има ранени хора", допълни организаторът на протестното събитие.

В коментар на съобщенията в медиите за готвени провокации от футболни агитки той подчерта, че феновете са добре дошли на протеста, ако дойдат „един по един като граждани", а не ако някой им е наредил да вършат престъпления.

Последвайте канала на

1611 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
1948

2014.01.14 | 19:48

3
Абе свирчовци, сега се сетихте, че с тия свирки и обикаляне на улиците никой не ви обръща внимание и сме били добре дошли вече. Когато бяхме там, вие ни сочехте с пръсти и ни гонехте а сега ни търсите.
Dobrojelatel

2014.01.14 | 19:48

1
Да поканим и : -Убийците -Терористите -Изнасилвачите -Нацистите И цялата сган на обществото.....
АНТИ РАДИКАЛИЗАЦИЯ

2014.01.14 | 19:48

2
Много си прав. Това ще убие протестите и тогава всички не платени хора, с ясна нагласа и идея, както искат да постигнат тези протести ще си отидат у дома. Няма как да радикализираш нещо и да няма пострадали ... тозигосподин е тотална щета ...

Добави коментар

Водещи новини