МВнР обявява конкурс за стажант - аташета

  • 22 август 2011 16:00

  • 1526
  • 2
МВнР обявява конкурс за стажант - аташета
© Internet

МВнР обявява общ конкурс за назначаване на 30 служители на длъжност "стажант-аташе", съобщиха от ведомството.

Това е част от реформата в дипломатическата служба, която цели прозрачни условия за кариерно развитие и отваряне на системата към младите и компетентни специалисти, посочват още от МВнР.

Конкурсът се състои от два етапа - писмена част, която ще съдържа решаване на тест и изготвяне на кратък ситуационен анализ, и устно интервю с допуснатите след първия етап кандидати.

Минимални изисквания за заемане на длъжността е кандидатите да са български граждани и да нямат друго гражданство, освен на държава - членка на Европейския съюз; да имат висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър"; да владеят най-малко два чужди езика, единият от които да е официален за Организацията на обединените нации; да притежават компютърна грамотност; да не страдат от хронично психическо заболяване; да отговарят на другите изисквания за заемане на държавна служба по чл. 7, ал. 1 и 2 от Закона за държавния служител.

Размер на заплата за длъжността е 480 лева. Документите за конкурса за стажант-аташета се подават в 14-дневен срок от днес. Пълна информация за конкурса може да бъде намерена на на сайта на МВнР: www.mfa.bg

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1526 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.08.23 | 00:02

1
Брей, за тези изисквания направо царско заплащане!
geri

2011.08.23 | 00:02

2
xaxaxxaxxaxxa

Добави коментар

Водещи новини